Як роблять плавлений сир?
Плавлений сирРедагувати Плавлений сир — молочний продукт, що виготовляється термомеханічною обробкою сичужних сирів, сирів для плавлення, сиру, масла та інших молочних продуктів, у присутності солей-плавників. Допоміжними речовинами можуть слугувати структуроутворювачі, смакоароматичні, біологічно активні добавки.
Як зробити плавлений сир з молока?
Сир викладаємо в молоко, нагріваємо до кипіння і варимо 7-10 хвилин, періодично помішуючи. Якщо сир був не жирний і сухий, то він відразу почне злегка плавитися і трохи тягнутися. Готову масу відкидаємо на друшляк, застелений марлею. Даємо стекти рідині.
Скільки кальцію в Плавленому сирі?
Сир – неймовірно корисний молочний продукт. В середньому, 30 г твердого сиру забезпечують 30% денної потреби кальцію і 15% вітаміну В12.
Сирок — Вікіпедія
Сирок — спеціально упакований шматочок солодкого або солоного формованого сиркового виробу з групи сиркових продуктів, який виробляють із кисломолочного сиру, виготовленого з пастеризованого молока, з доданням вершків, вершкового масла, наповнювачів, харчових добавок …