Якщо картопля вирощена на ґрунтах з нестачею калію та надлишком азоту, вона неминуче темнітиме після варіння. Що робити Очищаючи картоплю перед варінням, відразу кладіть її в холодну воду. Підкисліть її, додавши лимонну кислоту, часточку лимона або оцет (столова ложка на літр води).
Чому очищена картопля чорніє?
Особливість азотовмісних речовин в тому, що їх присутність виявляється тільки при варінні картоплі. Саме в такому стані з'являються темні плями. Кеш
Чому картопля чорніє всередині?
Чому чорніє картопля Такі добрива містять велику кількість азоту, який прискорює ріст рослин і дозволяє наростити велику масу бульб. Однак саме велика кількість азоту є основною причиною того, що бульби картоплі в процесі зберігання чорніють.
Чому картопля синіє варена?
Сьогодні хотілося б окремо розібратися, чому відварна картопля після варіння часом набуває сіруватий, голубуватий або навіть насичено чорний колір, інформує Ukr. Media. Виною всьому є хлорогенова кислота, яка зайво накопичується у проблемних бульбах. Кеш
Чому при варінні картопля чорніє, що робити, чи є такий продукт
Щоб картоплю в процесі варіння не змінив колір, слід якісно очищати овоч від шкірки. Для початку варто ретельно вимити бульби, так бруд і залишки хімічних добрив не потраплять на м’якоть. Зчищати …