Кому не можна їсти журавлину?
Лікарі не радять вживати журавлину при захворюваннях дванадцятипалої кишки та стінок шлунка, а також при схильності до алергічних реакцій (аспірину або ацетилсаліцилової кислоти). Похідне саліцилової кислоти також міститься в журавлині та може викликати алергічну реакцію – свербіж у роті, нежить, чхання.
Що лікує журавлина?
Корисні та лікувальні властивості Як засіб з сечогінними й антимікробними властивостями журавлину використовують для профілактики й лікування захворювань нирок, сечовивідних шляхів і сечового міхура, при гіпоацидних гастритах, при початкових формах панкреатитів.
Як правильно їсти журавлину?
Журавлину сушать, вимочують, перетирають з цукром, роблять з неї варення та цілющі відвари, або просто заморожують, щоб потім додавати ягоди в чай. Вважається, що сік журавлини корисний для здоров'я, він надає протизапальну і антистресову дію.
Журавлина при застуді: як правильно заварювати, рецепт
Журавлина при застуді – незамінна ягода!Як приймати журавлину при застуді?У зимово-весняний період організм виснажує все «депо» корисних запасів.