Як заварити журавлину при застуді

Морс журавлиний або брусничний. Для приготування морсу потрібно розтерти ягоди журавлини або брусниці з цукром (3:1). 2 ст. л. суміші залити 0,5 літрами теплої води.7 лист. 2012 р.

Кому не можна їсти журавлину?

Лікарі не радять вживати журавлину при захворюваннях дванадцятипалої кишки та стінок шлунка, а також при схильності до алергічних реакцій (аспірину або ацетилсаліцилової кислоти). Похідне саліцилової кислоти також міститься в журавлині та може викликати алергічну реакцію – свербіж у роті, нежить, чхання.

Що лікує журавлина?

Корисні та лікувальні властивості Як засіб з сечогінними й антимікробними властивостями журавлину використовують для профілактики й лікування захворювань нирок, сечовивідних шляхів і сечового міхура, при гіпоацидних гастритах, при початкових формах панкреатитів.

Як правильно їсти журавлину?

Журавлину сушать, вимочують, перетирають з цукром, роблять з неї варення та цілющі відвари, або просто заморожують, щоб потім додавати ягоди в чай. Вважається, що сік журавлини корисний для здоров'я, він надає протизапальну і антистресову дію.

Журавлина при застуді: як правильно заварювати, рецепт
Журавлина при застуді – незамінна ягода!Як приймати журавлину при застуді?У зимово-весняний період організм виснажує все «депо» корисних запасів.