Як варити гострий соус

Нагріти олію в сотейнику. Додати часник, цибулю і трохи підрум'янити. Потім додати кетчуп, коричневий цукор, оцет, воду, солодкий соус чилі, імбир, перець чилі, сіль і перець за смаком. Довести все до кипіння і додати вишню.

Як класифікують соуси За способом приготування?

За способом приготування соуси поділяють на дві групи; соуси з загусниками, при виготовленні яких використовують пасероване борошно, крохмаль, і без загусників. За температурою подавання соуси поділяють на гарячі (температура подачі 65-70°С) і холодні (10-12°С). За кольором розрізняють соуси червоні і білі.

Як приготувати соус білий основний?

Гарячу білу борошняну пасеровку розводять гарячим рибним бульйоном, додають нарізані соломкою і злегка спасеровані біле коріння, ріпчасту цибулю і варять З0 хв., знімаючи з поверхні піну, додають сіль, проціджують і доводять до кипіння. Соус заправляють лимонною кислотою, маргарином.

Як приготувати ягідний соус?

Покласти заморожені чи свіжі ягоди, цукор і оцет в каструлю, увімкнути середній вогонь. Коли ягоди розморозяться, додати трави, перемішати. Готувати 8–10 хвилин, помішуючи, поки соус трохи не загусне. Подавати гарячим чи холодним.