Температура сквашування йогурту +42°C градусів. При меншій температурі бактерії засипають, а при більшій – гинуть. На сквашування 1 літра молока необхідно від 8 до 12 годин, 3-х літрів – 12-20 годин.
Як заквасити йогурт в домашніх умовах?
Що потрібно:
- Молоко закип'ятити і остудити до 40°С.
- Суху закваску розчинити в кількох ложках молока і вилити в інше молоко. …
- Накрити харчовою плівкою або закрити кришками, укутати махровим рушником, а краще пледом.
- Залишити для сквашування на 12-14 годин.
- Остудити в холодильнику 3-4 години і йогурт готовий до вживання!
Як зробити йогурт в йогуртниці без закваски?
Приготування
- Молоко прогріти до дуже теплого стану (42-45 градусів), але не кип'ятити.
- Додати в тепле молоко 1-2 ст. л. йогурту. Перемішати до однорідності. …
- Накрити кришкою, укутати рушником і залишити в теплому місці на 6-8 годин, потім поставити в холодильник.
Як зробити густий йогурт?
На 1 літр молока – 1 баночка йогурту, наприклад «Активії». Розливаємо суміш у 2 скляні банки по 0,5 л і ставимо в нагріту до 30-40 градусів духовку, не накриваючи кришкою. Залишаємо суміш на 6-8 годин. Готовий густий йогурт потрібно остудити, закрити кришкою і поставити в холодильник.
Полезные советы: как заквасить молоко и сделать йогурт …
В целом для разведения закваски достаточно нагреть молоко или сливки до температуры тела. Проверить легко – как мамы проверяют температуру детского …