Як заквасити молоко на йогурті

Температура сквашування йогурту +42°C градусів. При меншій температурі бактерії засипають, а при більшій – гинуть. На сквашування 1 літра молока необхідно від 8 до 12 годин, 3-х літрів – 12-20 годин.

Як заквасити йогурт в домашніх умовах?

Що потрібно:

  1. Молоко закип'ятити і остудити до 40°С.
  2. Суху закваску розчинити в кількох ложках молока і вилити в інше молоко. …
  3. Накрити харчовою плівкою або закрити кришками, укутати махровим рушником, а краще пледом.
  4. Залишити для сквашування на 12-14 годин.
  5. Остудити в холодильнику 3-4 години і йогурт готовий до вживання!

Як зробити йогурт в йогуртниці без закваски?

Приготування

  1. Молоко прогріти до дуже теплого стану (42-45 градусів), але не кип'ятити.
  2. Додати в тепле молоко 1-2 ст. л. йогурту. Перемішати до однорідності. …
  3. Накрити кришкою, укутати рушником і залишити в теплому місці на 6-8 годин, потім поставити в холодильник.

Як зробити густий йогурт?

На 1 літр молока – 1 баночка йогурту, наприклад «Активії». Розливаємо суміш у 2 скляні банки по 0,5 л і ставимо в нагріту до 30-40 градусів духовку, не накриваючи кришкою. Залишаємо суміш на 6-8 годин. Готовий густий йогурт потрібно остудити, закрити кришкою і поставити в холодильник.

Полезные советы: как заквасить молоко и сделать йогурт …
В целом для разведения закваски достаточно нагреть молоко или сливки до температуры тела. Проверить легко – как мамы проверяют температуру детского …