Чи можна їсти карася?

Страви з карася вважаються особливо смачними завдяки білій м'якоті цієї риби, яка багата на білок, у її складі багато корисних амінокислот, при цьому вона майже не містить жирів. У 100 г карася міститься 1,8 г жиру та 17,7 г білка, висока кількість вітаміну РР, фосфору та хрому.

Користь і шкода М'ясо карася – Доступне джерело кальцію, вітаміа Е, нікелю, магнію, заліза. Регулярне вживання риби позитивно позначається на стані кісток, волосся та шкіри. Карася можна їсти для профілактики захворювань щитовидки. За поживністю можна порівняти його з курятиною.

Крім краси китайські карасі володіють жахливо високими темпами зростання та набору ваги. У добрих умовах карасі зростають до 2 кг. Часте питання – а можна, можливо чи їх є? Відповідь – можна, можливо.