Чому не можна святкувати Хелловін: 7 аргументів проти

Хелловін – свято, яке в даний час стало популярним у багатьох країнах, включаючи Росію. Він традиційно пов'язаний з костюмованими вечірками, гарбузами-лянтернами і з дітьми, що йшли по будинках і просять частування. Однак варто задуматися, чи є до цього свята причини для радості та з нетерпінням чекати на його наступ.

По перше, Хелловін має своє коріння в язичницькому та давньогерманському обряді, пов'язаному з поклонінням злим духам і які проводяться з метою видаляти їх від людей. У деяких країнах це свято все ще зберігає зв'язок з окультизмом і мороком, тематика яких є сумнівною і, мабуть, не варто долучатися до них.

По-друге, Хелловін включає декорації, костюми і символіку, пов'язану з монстрами, відьмами та іншими надприродними явищами. Це може бути дуже лякаючим і залякуючим для дітей, особливо для тих, хто ще не здатний розрізняти реальність і вигадку. Замість стимулювати їх уяву, це свято може нашкодити їм і викликати непотрібні страхи і тривоги.

Причина
1Хелловін асоціюється з магією та окультизмом, що може призвести до проникнення демонічних сил та залучення негативних енергій.
2Хелловін може стимулювати інтерес до ворожіння і пророцтв долі, що є Біблією забороненим і може призвести до відкриття дверей для духовного обману.
3Хелловін включає в себе вбрання в костюми духів і примарних образів, що суперечить прямим вказівкам Біблії, що забороняє звернення до мерців і зв'язування з покійними.
4Хелловін супроводжується масовим споживанням солодощів і цукерок, що може призвести до проблем зі здоров'ям, включаючи розвиток зубних захворювань, діабету та ожиріння.
5Хелловін може сприяти поширенню насильства, оскільки багато костюмів і декорацій можуть бути пов'язані з жахами, кривавими подіями та вбивствами.
6Хелловін може призвести до підтримки та заохочення окультної поведінки та сатанізму, що веде до віддаленості від Бога та руйнування духовного життя.

Чому не можна святкувати Хелловін – що кажуть церква та психологи Церква не вітає це свято – вважається, що це не що інше, як загравання з нечистою силою.3 жовт. 2023 р.

Чому не можна святкувати Хелловін християнам?

Хоча у православ'ї немає офіційної заборони на святкування Хеллоуїна, священнослужителі виступають проти цього, називаючи це свято та пов'язані з ним традиції сатанинськими. Віруючих закликають не брати участі у заходах, присвячених Хелловіну, і не радити робити це своїм друзям та близьким. Збережена копія

Чому гріх святкувати Хелловін?

У російській православній традиції теж є свій День усіх святих: він відзначається першої неділі після Дня Святої Трійці. До Хеллоуїна ж Російська православна церква ставиться негативно, вважаючи його язичницьким святом, яке вчить людей приносити данину злим духам, що суперечить християнським ідеалам.

Чи можна святкувати Хелловін в Україні?

В Україні традиція святкування Хеллоуїна не настільки поширена, як в інших країнах. Втім, охочі долучитися до цього дня прикрашають офіси, будинки, торговельні зали, влаштовують різноманітні вечірки чи конкурси у стилістиці свята.

Чому люди проти Хеллоуїна?

Противники Хеллоуїна найчастіше обурюються з наступних причин: Свято чуже і чуже, нав'язане американською модою. Ми маємо багато своїх пам'ятних дат, але ми замість них переймаємо іноземні.