Як розмножити фікус крупнолистим листом

Як посадити фікус з листочка?

Всі листочки попередньо зрізаються, а від верхівки до першого вузла обов'язково повинен залишатися від землі хоча б один сантиметр. Держак обов'язково перед посадкою ставиться в воду на кілька тижнів, іноді на проростання кореневої системи йде навіть місяць. Коли живцювання фікуса пустило свої перші листочки.

Як розмножити фікус Широколистий?

Більшість видів фікуса розмножують живцями. Для цього можна використовувати верхівкові живці та з середини пагона. Як відзначають досвідчені садівники, перші швидше приживуться. Нагадаємо, місця прикріплення листя до стебла називають вузлами, а частина стебла між двома сусідніми вузлами – міжвузлям.

Як зробити щоб фікус кущем?

Регулярно обрізайте бічні пагони, залишитися мають лише 5 верхніх гілочок. Коли ваш штамб виросте до бажаної висоти, прищепіть верхівку, бічні пагони постійно підрізайте. Поки фікус молодий і його стовбур ще не достатньо здерев'янілий, можна підтримувати рослину, підв'язуючи до закріпленого в грунт кілочка.

Як розмножити фікус. Розмноження листом, повітряні відводки
Іноді для розмноження фікуса використовують повітряні відводки. Найбільше такий варіант підходить для деревовидних рослин. Іноді фікус виявляється занадто довгим, і тоді листочки на ньому розміщені тільки на верхівці. Доводиться скорочувати рослину. Завдяки цьому крона стає …