Можна вирощувати перець без пікірування

Розсаду перцю солодкого найкраще вирощувати в окремих ємностях без пікірування. Для цього можна використовувати касети, торф'яні горщики, пластикові стаканчики — це залежить від ваших можливостей та вподобань.28 лют. 2023 р.

Як виростити розсаду перцю в домашніх умовах?

Я сію перець у вологий субстрат, присипаю шаром ґрунту до 0,5 см. Накриваю плівкою, щоб земля не пересихала. До появи сходів плівку іноді знімаю на короткий час, щоб полити насіння з пульверизатора та провітрити. Сіянці проростають за 5 днів, якщо температура повітря буде не менше 25 °С.

Коли пікірують розсаду перцю?

Коли треба пікірувати перець Отже, ви посадили перець на розсаду в загальний контейнер і вирішили її пікірувати. Тут важливо вибрати правильний час: пікіровку роблять, коли саджанці вже мають по 2-3 справжніх листочка. Якщо пересадити перець раніше або пізніше, то сіянці можуть загинути.

Як правильно вирощувати перець?

Садять перець у рядки на відстані 40–60 см залежно від розмірів куща згідно із сортом. У міжряддях залишають відстань 50–60 см. Перець любить поживний ґрунт із достатнім вмістом калію та азоту. Через 10–14 днів після посадки розсаду можна підгодувати суперфосфатом – 1 столову ложку розчиніть у відрі води.

Як виростити розсаду перців без пікіровки?
Як виростити розсаду перців без пікіровки? Переваги вирощування перцю без пікіровки. Традиційний спосіб вирощування перцю передбачає обов’язкову пікіровку в фазі 2-3 справжнього листка.