Як заготовити базилік на користь

Зелені частини (листя, стебла) спочатку бланшують кілька секунд (10-15) в киплячій воді, потім швидко остуджують, перемістивши зелень в посуд з охолодженою водою (можна додати туди кубики льоду). Базилік підсушують, розкладають по пакетиках або інших індивідуальних ємностях.5 лист. 2018 р.

Як заготовити Базилік на зиму в домашніх умовах?

Щоб заморозити пряну траву, її потрібно вимити, потім бланшувати окропом, після чого швидко занурити в крижану воду, щоб зберегти насичений колір. Далі потрібно просушити на паперовому рушнику і невеликими порціями розкласти по пакетах. Потім помістити в морозильну камеру для зберігання.

Як правильно вживати базилік?

Листя базиліку використовують і як самостійну закуску, і як приправу до салатів і супів. Базилік добре поєднується і з м'ясом — баранина, яловичина, птиця, і з овочами (особливо з томатами). Його додають також в маринади і соління. У деяких країнах вживають насіння базиліку, додаючи їх в напої, салати і супи.

Як правильно зберігати базилік?

Як зберігати базилік Для цього листя підсушіть у духовці, електричній сушарці чи на відкритому повітрі. Сухий базилік зберігайте у закритому посуді протягом року. Також гілочками рослини можна запастися, поклавши до морозильної камери. Кеш

Користь базиліка і рецепти з його додаванням. | Блог Comfy
Існує приблизно 70 видів базиліка. Найвідоміші серед них – фіолетовий, зелений і лимонний базилік. У ньому містяться такі вітаміни як А, С, В2, РР, …