Що входить до складу сидру: основні компоненти та інгредієнти

Сидр – це алкогольний напій, який отримується шляхом ферментації яблучного соку. Однак, крім основного інгредієнта, для приготування сидру може використовуватися кілька інших компонентів, щоб надати йому особливий смак та аромат.

Яблучний сік є головним та найважливішим компонентом сидру. Він вибирається з особливою увагою, при виготовленні сидру використовуються спеціальні сорти яблук, які мають певні якості та смакові особливості. Яблучний сік містить цукор, який стає основою для ферментації та утворення алкоголю.

Дріжджі – це необхідний компонент переходу яблучного соку в сидр. Використовуються спеціальні дріжджі, які перетворюють цукор із яблучного соку на алкоголь під час ферментації. Дріжджі також впливають на смак та аромат сидру.

Фруктовий цукор може бути доданий у сидр для підсолоджування та надання додаткового смаку. Він виходить із фруктів і є натуральною альтернативою звичайному цукру. Додавання фруктового цукру може змінити насолоду та аромат сидру.

Назва компонентасклад
Яблучний сікСік із спеціально відібраних сортів яблук
ВодаОчищена вода
Сидрова дріжджова культураСпеціально підібрані дріжджі, які перетворюють сік на алкогольний напій.
ЦукорДодається для регулювання солодощі напою
КислотністьМоже бути додана для надання освіжаючого смаку та балансу
АроматизаториМожуть використовуватися для надання різних ароматів та смаків

У чому різниця між пивом та сидром?

Сидр відрізняється від пива тим, що виробляється з яблук, а не із зернових, має свіжіший фруктовий смак і зазвичай містить менше алкоголю..

Який на смак справжній сідр?

Справжній сидр має лише один виразний присмак – яблук. Будь-які сторонні смаки свідчать про наявність добавок. Насолода – враховуючи, що оригінальний напій не містить цукру, він не повинен бути надто солодким. Саме тому справжній сидр так добре вгамовує спрагу.

Чому сидр пивний напій?

На відміну від пива, сидр не варять, а виробляють шляхом додавання дріжджів у яблучний сік. Тому за способом виробництва він ближчий до вина, ніж до пива.

Як сидр впливає на організм?

Сидр у великій кількості містить пектини (природні «санітари»), які виводять із тканин організму важкі метали, пестициди та небажані радіоактивні елементи. Він знижує поганий холестерин і значно покращує периферичний кровообіг.