З її зерна виготовляють борошно, крупу, пластівці та інші продукти. Качани та зерно у молочно-восковій стиглості використовують у вареному вигляді в їжу та для консервування. Зерно кукурудзи є сировиною для виробництва спирту, крохмалю, глюкози. Із зародків кукурудзи виробляють олію, що має лікувальні властивості.
Що можна виготовити з кукурудзи?
Із зерна кукурудзи отримують борошно, крупу, пластівці, консерви (цукрова кукурудза), крохмаль, етиловий спирт, декстрин, пиво, глюкозу, цукор, патоку, сироп, олію, вітамін Е, аскорбінову та глутамінову кислоти. Кеш
Що робити з стеблами кукурудзи?
Також стебла є хорошою підстилкою. А ще з кукурудзяних стебел зараз роблять гранули для опалення. Однак для цього потрібен спеціальний гранулятор. Золу після спалювання використовую як добриво», – розповідає давній шанувальник «Порадниці» Олег ХОДЬКО з Київщини.
Як зрозуміти що кукурудза готова?
Але всі ці способи не дають точного висновку, адже зернятка проштовхуються у будь-якому стані кукурудзи. Після варіння просто витягни її, зріж кілька зернят, посоли та спробуй. Якщо вони будуть м'якими та соковитими, то страва готова.
Що приготувати з кукурудзи – рецепти і секрети