Сорт жимолості чулимська

Жимолость їстівна «Чулимська» – сорт середнього строку достигання з красивими крупними ягодами. Кущ середньорослий, розлогий з округлою, кулеподібною кроною. Плоди жимолості дуже привабливі, красиві, фіолетово-синього кольору з сріблястим нальотом.

Який сорт жимолості найсмачніший?

Boreal Blizzard. – Із найновіших сортів канадської селекції це єдиний сорт, який не просто виправдав, а навіть перевершив наші очікування. Це найбільш крупноплідний і найсмачніший, на мою думку, сорт. Окрім того, він один із найбільш продуктивних, – зазначив Олександр Ярещенко.

Як правильно садити жимолость?

Коренева шийка жимолості має бути заглиблена в ґрунт на 5-8 см. На важких ґрунтах – не більше 3 см. Якщо для посадки використовують саджанці в контейнерах, їх висаджують в землю без підготовки горбка, заглиблюючи кореневу шийку на необхідну глибину. Після посадки кущів проводять обрізку, скорочуючи пагони на 1/3.

Що робити з жимолості?

Використання жимолості у кулінарії Також із жимолості варять компоти, варення, готують желе та смачні кисло-солодкі соуси до м'ясних страв і навіть додають ягоди до різних салатів. Використання жимолості не тільки покращує смакові якості страв, а й робить їх надзвичайно корисними.

саджанці жимолості їстівної Чулимська від Батьків сад