Яка цукристість має бути у винограду для вина

Природна цукристість технічних сортів винограду (призначених для виготовлення з них вин) становить 17 —25 %. За такої цукристості в суслі після бродіння утворюється не менше 10 % (об'ємних) спирту.

Як визначити цукристість винограду?

Рефрактометр — це невеликий портативний прилад, в якому для виміру рівня цукристості у винограді використовується призма. Вона показує, як рідина впливає на викривлення світла. Він призначений для перевірки вмісту цукру у виноградному суслі й готовому вині, і прогнозування відсотка алкоголю, яке буде зроблено. Кеш

Який цукор у винограді?

Плоди винограду, а також продукти його переробки мають цінні лікувальні, смакові і харчові якості. Цукор у виноградних ягодах міститься в основному у вигляді С6Н12О6.

Як підвищити цукор у винограді?

Бор сприяє підвищенню вмісту цукру в ягодах, ним потрібно підживляти виноград весною і влітку. Цинк сприяє підвищенню врожайності куща. Також виноград можна підживляти органічними добривами – гноєм, компостом, пташиним послідом і деревним попелом.

Коли додавати цукор у домашнє виноградне вино: правила та …
Вони ґрунтуються на тому, що для приготування 1 літра етилового спирту йде 1,7 кг сахарози, тобто для одержання 1 % спирту в соку її має бути 20 г.