Молочна кислота в огірках чим корисна

У процесі приготування у продукті утворюється молочна кислота, яка корисна для роботи щитовидної залози, травлення та судин. Також відома здатність огірків нейтралізувати дію алкоголю.

Навіщо обприскують огірки молоком?

Обробка огірків молоком: Насичує рослини мікроелементами в молоці, такими як азот, фосфор, сірку, кальцій, мідь, калій, залізо, марганець. Таким чином, молоко збільшує врожайність. Молочна лактоза створює щільну плівку, захищаючи від шкідників та хвороб. Збережена копія

Що найкорисніше в огірках?

Овочі. чудове джерело калію та магнію. Ці речовини знижують кров'яний тиск та зменшують ризик серцевих захворювань. Клітковина у складі плодів благотворно впливає травлення. Плюс у огірків є протираковий ефект.

Як поливати огірки молочною сироваткою?

Обробку листя сироваткою починають зверху і рухаються вниз, краще проходити кожен листок окремо. Тоді ефективність обробки зросте. Сироватка для обприскування огірків вбиратиметься в листя і через стовбур доходитиме до кореня, тим самим рослина буде повністю захищена. Збережена копія

24 Канал
5 причин, чому вам варто включити солоні огірки до зимового раціону – Здоров'я 24

4 причини, чому корисно їсти солоні огірки

Мариновані та солоні огірки служать не лише гарною закускою до основних страв. У зимовий сезон це добавка до корисного раціону, адже консервовані огірки містять вітаміни групи B, A та PP, вітамін C, який так необхідний у холодну пору року.Серед мінералів, що містяться в огірках, є 21 елемент, основні з яких є йод, сірка, фосфор, натрій, мідь, магній, залізо та інші.

solenye-ogurcy-s-gorchicej-600x400_14.02.20

Ось 4 причини, через які слід включити солоні огірки до свого раціону вже сьогодні.

1. Поліпшення травлення

Соліні містять молочну кислоту, що утворюється під час бродіння. Вона сприяє уповільненню розмноження бактерій у кишечнику та швидкому виведенню їх з організму.

2. Схуднення

Огірки власними силами – продукт дієтичний. Але ще завдяки молочній кислоті в організмі природним шляхом знижується рівень жирів та холестерин. Щоденне вживання солоних огірків покращує метаболізм та нормалізує обмін речовин.

3. Усунення запорів

Завдяки м'якому впливу на перистальтику кишечника огірки можна вважати проносним засобом. Плюс у цьому овочі досить багато клітковини. Подібні властивості має також розсіл з-під солінь.

4. Зниження температури

При вірусах та інфекціях солоні огірки допоможуть знизити температуру тіла. При цьому їх слід не тільки вживати, але й прикладати тонко нарізаними кружальцями до стоп хворого.

Протипоказання

Є категорія людей, яким солоні огірки протипоказані. Молочна кислота може завдати шкоди. Це люди, які страждають на хвороби шлунка, проблеми з нирками, гепатитом, холециститом, захворюваннями підшлункової залози, атеросклерозом, хворобами серця.

Читайте також
Фоторепортажі за теґом «Суспільство»

Карпатськими стежками

Парад вишиванок

Льодова вистава «Лускунчик XXI століття»

Ще матеріали розділу «Суспільство»

Соте з баклажанів: класичний рецепт

  • Соте з баклажанів: класичний рецепт

Особливість приготування цієї страви в тому, що овочі нарізаються більшими шматочками. Соте готується з баклажанів, болгарського перцю, цибулі та помідорів.

Лютий в Україні стає весняним місяцем: метеорологіня розповіла, якою буде зима

Лютий в Україні стає весняним місяцем: метеорологіня розповіла, якою буде зима

Різдво 25 грудня: розбираємось, коли Святий вечір 2023 року, все про офіційну дату свята та традиції

Різдво 25 грудня: розбираємось, коли Святий вечір 2023 року, все про офіційну дату свята та традиції

Різдво Христове в Україні завжди вважалося одним із найбільших релігійних свят. Цього року українці святкуватимуть його 25 грудня. Коли Святий вечір 2023 року після переходу на новий календар?

Без опадів та до +21°С: прогноз погоди по Київщині на 2 жовтня

Без опадів та до +21°С: прогноз погоди по Київщині на 2 жовтня

У Києві та Київській області у понеділок, 2 жовтня, мінлива хмарність, без опадів. Повітря в регіоні максимально прогріється до +21°С.

З цими продуктами картопля

З цими продуктами картопля "в мундирі" буде у сто разів смачнішою: кидайте просто до каструлі

Дієтологи повторюють, що картопля "в мундирі" – це найздоровіший спосіб приготування цього овоча. Але багато хто вважає, що така страва не смачна. Виявляється, треба просто знати, як її правильно варити.