Препарати проти фітофтори

У боротьбі з фітофторозом найефективніші засоби – Квадріс, Фітоспорин-М, Оксіхом, Ридоміл Голд, Триходермін, Бордоська суміш, Мідний купорос та інші. З огляду на швидке звикання фітофторозу до засобів боротьби, препарати слід щоразу змінювати.

Що найкраще від фітофтори?

Найпростіше для захисту культури від хвороб використовувати комплексні препарати – фунгіциди для томатів «Блу Бордо» і «Магнікур Нео». Перше обприскування від фітофтори помідорів найкраще провести профілактично у фазі формування стебла і листя. Роблять це фунгіцидом контактної дії «Блу Бордо». Кеш

Як лікувати помідори від фітофтори?

Якщо фітофтора на помідорах тільки почалося, то боротьба з нею починається з обприскування розчином йоду. Розчиняють 10 мл 5% – вого йоду на 10 л води та обприскують цим розчином рослини. Через 3 дні повторюють обробку помідорів від фітофтори.

Як спасти зелені помідори від фітофтори?

Звичайна кухонна сіль також допоможе в боротьбі з фітофторою. Для цього одну склянку солі розвести в 10 літрах води. Обробляти потрібно ще зелені плоди помідорів один раз на місяць. Розчином гною обробляють не тільки томати, а й баклажани та картоплю.

Фітофтора: що це і як боротися – Vse Roste