Чому сир гірчить? Гіркий смак у сиру може з'являтися з двох причин: корів, з молока яких приготовлений сир, годували гіркими сортами кормів (полином, люпином та ін.). сир дозрівав при температурі нижче 9-10 градусів.
Чому гіркий сир?
Гіркий присмак сирів спричинює якраз не прогіркання жиру, а частковий протеоліз: коли накопичуються його проміжні продукти, а саме пептиди.
Що можна зробити щоб сир не був кислим?
Дуже кислий домашній сир стане ніжним, якщо змішати його з рівною кількістю свіжого молока і залишити на годину, а потім, відкинувши на марлю, вкладену у друшляк, дати молоку стекти. Після цього його слід покласти під прес.
Як перевірити чи справжній твердий сир?
Як перевірити сир за допомогою йоду Йод допоможе виявити крохмаль в складі сиру. Візьміть трохи сиру і капніть на нього пару крапель йоду. Зачекайте 5 хвилин. Якщо сир став синім або фіолетовим, то в нього додали крохмаль, а натуральний продукт буде жовтим або коричневим.
Чому гірчить сир? Як не допустити появу неприємного …
Причин того, чому гірчить сир, може бути кілька: Продукт зіпсувався. Вершкові жири у складі сиру при недотриманні умов зберігання піддаються окисленню.