Як зробити файл шрифту

Який додаток створити свій шрифт?

Інструменти та програми для створення шрифтів Fontlab; Robofont; FontForge; Fontographer.

Де можна створити свій шрифт?

Інструменти та програми для створення шрифтів

  1. Glyphs;
  2. Fontlab;
  3. Robofont;
  4. FontForge;
  5. Fontographer.

Чи можна створити власний шрифт?

Створити свій шрифт стало набагато простіше. Зробити це можна за допомогою нової програми від Microsoft під назвою Font Maker. Воно дозволяє користувачеві намалювати кожну букву та знак, перетворити їх на шрифт і використовувати на різних пристроях.

Vector
Тепер створити свій шрифт може кожен. Як це зробити? | Vector

Як зробити файл шрифту

*

Приватна колекція якісних матеріалів для тих, хто робить сайти

  • Creativo.one2000+ уроків з фотошопа
  • Фото-монстр300+ уроків для фотографів
  • Відео-смайл200+ уроків з відеообробки
  • Життя в стилі «Кайдзен» Техніки та прийоми для гармонійного та збалансованого життя

У цій рубриці будуть публікувати іконки та інші корисні дрібниці, які стануть Вам у нагоді в процесі створення сайту.

64 іконки соціальних мереж

5 безкоштовних онлайн-сервісів для редагування шрифтів

У цій статті ми хотіли б познайомити вас з 5 найкращими безкоштовними редакторами шрифтів, які допоможуть вам створювати власні інноваційні та креативні шрифти для ваших веб-сайтів.

Найкращі фреймворки CSS у 2017 році

У цій статті ми хотіли б продемонструвати деякі з найкращих CSS-фреймворків на 2017 рік, ним користуються кілька розробників та мають безліч функцій.

Noway Regular & Italic – новий шрифт від Apito

Скачати безкоштовно 48 іконок "Nolan Business"

Vintage Letterpress Text Effects

Цей графічний ресурс дає вам швидку та легку можливість застосувати до ваших проектів високоякісний ретро/вінтажний стиль. Ви можете використовувати його на простих текстах, фігурах та логотипах.

Гарний набір іконок для компанії

Гарний набір 50 іконок. Підійде для будь-якого сайту або програми. Завантажити безкоштовно набір можна за посиланням одразу під прев'ю.

Тепер створити свій шрифт може кожен. Як це зробити?

Будь-яку статтю можна зберегти на сайті, щоб прочитати її пізніше.

dmitriy-koshelnik

Дмитро Кошельник Вигадую теми, редагую тексти, пишу про компанії та підприємців, чіпляюся до фактів.

Режим читання збільшує текст, прибирає все зайве зі сторінки та дає змогу зосередитись на матеріалі. Тут ви можете вимкнути його у будь-який момент.

Режим читання збільшує текст, прибирає все зайве зі сторінки та дає змогу зосередитись на матеріалі. Тут ви можете вимкнути його у будь-який момент.

Microsoft випустила програму Font Maker, яка дозволяє створювати свої шрифти, пише CNBC. Щоправда, поки що доступний лише англійський алфавіт.

Що трапилося

Створити свій шрифт стало набагато простіше. Зробити це можна за допомогою нової програми від Microsoft під назвою Font Maker. Воно дозволяє користувачеві намалювати кожну букву та знак, перетворити їх на шрифт і використовувати на різних пристроях.

На яких пристроях працює програма

Font Maker доступний на останніх версіях Windows 10. Їм можна користуватися лише зі стілусом на пристроях із сенсорним екраном. Поки Font Maker доступний лише англійською мовою.
Створений шрифт можна зберегти у форматі TrueType, який підтримує Windows і Mac. Його можна використовувати в інших програмах, на кшталт Word.

Як користуватися програмою

Спочатку потрібно завантажити програму з Microsoft Store і запустити. Щоб створити шрифт, потрібно продумати, як виглядатиме кожна буква та символ, а потім намалювати її стілусом. У процесі не можна виходити за поля. Як тільки всі літери та знаки будуть готові, зверху потрібно натиснути кнопку "Next".

Наступний крок – написати своїм шрифтом три пропозиції. Як і минулого разу, за поля виходити не можна. Тепер знову натискаємо "Next".

У новому вікні можна побачити, що вийшло. У цьому вікні є спеціальні повзунки, з допомогою яких можна змінювати відстань між літерами та інше.
Але виправити літеру вже не вдасться. Кнопки «Назад» у програмі немає. Якщо вийшло погано, доведеться почати все спочатку.
Налаштувавши шрифт, натискаємо нагорі «Create». Далі зберігаємо шрифт у форматі .ttf. Розібратися, як додати його до комп'ютера з Windows, можна за допомогою цього гайда.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter