Терміни заготівлі м’яти

Заготівля сировини Заготівлю листя м'яти перцевої проводять під час цвітіння рослини в червні-липні. Час збору сировини – перша половина дня в суху погоду. Для заготівлі м'яту зрізають ножицями або ножем разом із стеблами.

Як на зиму заготовити м’яту на зиму?

Її можна використовувати для соусів, коктейлів, чаїв та супів

  1. Як засушити м'яту?
  2. Перший спосіб – у пучках
  3. Другий спосіб – в електросушці (дегідрататорі)
  4. Як заморозити м'яту?
  5. Перший спосіб – заморозити м'яту у кубиках льоду
  6. Другий спосіб – заморозити листочки м'яти
  7. Третій спосіб – заморозити перетерту в блендері м'яту

Що лікує м’ята перцева?

Перцева м'ята має виражену седативну дію, що робить її прекрасним природним заспокійливим. Відвар листя рекомендується при неврозі, істерії, стресі, перенапруженні. М'ятний чай перед сном допомагає швидше заснути і міцніше спати.

Що лікує м’ята?

Настої та відвари надземної частини М. польової мають спазмолітичну, знеболювальну й антисептичну дію при головному болю, нервових розладах, невралгіях і запальних процесах. У нар. медицині настій листя використовують при застуді, нудоті, болю у шлунку та діареї, для поліпшення апетиту. Кеш

Які терміни видачі готівкових коштів під звіт?
Відповідно до п. 19 розд. ІІ Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 29 грудня 2017 року № 148, готівка під звіт або на …