Селера заготівля на зиму листя та стебла

З листків і черешків селери також роблять закатку з сіллю. Для такої заготовки потрібно 100 г солі на 0,5 кг селерових черешків, листків. Стебла з листям подрібнюються, щільно укладають у банки, кожен шар посипається сіллю, яка буде виконувати роль консерванту, і закочуються кришками.8 лист. 2017 р.

Коли треба викопувати селеру?

Якщо дотримуватися усіх правил, урожай наприкінці осені обов'язково вас порадує. Коли і як прибирати з грядки кореневу селеру? У середній смузі кореневу селеру зазвичай прибирають у листопаді, напередодні морозів.

Як сушити зелень селери?

Як сушити листя селери Спочатку зелень треба перебрати, прибрати усі жовті та гнилі стебла, а потім промити водою з-під крану. Щоб прибрати зайву вологу, викладіть зелень на рушники. Сушити селеру можна цілими гілочками, окремими листочками або у подрібненому вигляді. Кеш

Як використовувати стебла селери?

Їх можна їсти сирими як свіжу поживну закуску або у складі овочевих та фруктових салатів, їх можна додавати у смузі та соки. Сирі стебла селери смакують із морквою, яблуками, грушами, сиром. Стебла селери відмінно доповнять печеню, супи, пюре, м'ясні та рибні страви.

Селера черешкова: рецепти приготування на зиму