Як вичавити сік із замороженої журавлини

Кому не можна їсти журавлину?

Лікарі не радять вживати журавлину при захворюваннях дванадцятипалої кишки та стінок шлунка, а також при схильності до алергічних реакцій (аспірину або ацетилсаліцилової кислоти). Похідне саліцилової кислоти також міститься в журавлині та може викликати алергічну реакцію – свербіж у роті, нежить, чхання.

Що можна приготувати з журавлини?

Журавлину сушать, вимочують, перетирають з цукром, роблять з неї варення та цілющі відвари, або просто заморожують, щоб потім додавати ягоди в чай. Вважається, що сік журавлини корисний для здоров'я, він надає протизапальну і антистресову дію.

Як використовувати журавлину при циститі?

Готують морс так: з 400 г журавлини вичавити сік і поставити в холодильник. Вичавки, що залишилися, залити 400 мл води, додати меду чи цукру за смаком і прокип`ятити на малому вогні протягом 30-40 хв, відцідити, змішати з соком і випити протягом дня. Курс лікування 4 тижні.