Температура сушіння глоду в електросушарці

Як правильно сушити плоди глоду?

Якщо погода не сонячна – можете сушити глід в духовці. Це треба робити в кілька етапів, при температурі лишень 30 градусів за Цельсієм ще 4-6 годин. Стежте за вологістю 3-5 діб. Коли глід повністю висохне – покладіть його в скляну банку або іншу тару зі скла.

Як правильно сушити цвіт глоду?

Квітки глоду Квітки готують до сушіння відразу після збору: розкладають тонким шаром у добре провітрюваному приміщенні або використовують сушильну шафу за температури 40 °С. Зберігати висушені квіти краще у ящиках у сухому місці. Використовувати можна близько двох років.

Коли збирати плоди глоду?

Заготівля та зберігання сировини Збирання листя рослини здійснюється на початку цвітіння глоду до моменту, коли розкриваються його квітки. Плоди глоду заготовляють в кінці літа, з серпня по вересень. У цей період ягоди мають найбільшу концентрацію корисних речовин.

Як сушити глоду в домашніх умовах: в духовці, …
Сушіння відбувається на сонці або печі, а також існують спеціалізовані сушарки, в яких підтримується температура приблизно 50-60 °С. В крайньому випадку це може бути просто тепле приміщення.