Як заварювати глід

Як правильно вживати глід?

Рекомендовані дози для дорослих та підлітків віком 14 – 18 років – по 1/3 – 1/2 склянки відвару 2 – 3 рази на день. Дітям 12 – 14 років і жінкам уперіоди вагітності та годування груддю рекомендують вживати по 1/8 – 1/4склянки настою 2 – 3 рази на день.

Що лікує чай з глоду?

Поліпшення кровообігу, регуляція скорочення серцевого м'яза, очищення судин – це те, чим корисні плоди глоду. Плоди глоду допомагають при аритмії і тахікардії. Вони корисні як профілактичний засіб для попередження інсульту та інфаркту міокарда. Плоди глоду також рекомендовані до вживання гіпертонікам від тиску.

Як глід впливає на тиск?

Препарати глоду посилюють кровообіг у судинах серця та головного мозку, посилюють скорочення серцевого м'яза зменшуючи його збудливість, чинять заспокійливу та протиаритмічну дію, нормалізують артеріальний тиск. У фітотерапії прийнято вважати, що глід знижує тиск і його рекомендують приймати при гіпертензії.

Глід – як заварювати і як пити отриманий напій
Оптимальним варіантом буде глід заварювати в термосі. Це зручно, напій зберігає максимум поживних речовин, що містяться в рослині. Глід (ягоди) – 30 штук; Окріп – 1 літр. Варто дотримуватися деякі рекомендації при заварюванні плодів в термосі: 1. Краще брати цільні ягоди без …