Чому морква раніше була фіолетовою

До цього моменту майже вся морква мала фіолетовий колір, інколи траплялися жовті чи білі коренеплоди. Але вони виростали рідко та їм не вистачало фіолетового пігменту антоціану. Поява помаранчевої моркви, швидше за все, була результатом мутації жовтої, білої та дикої моркви, яка відрізняється від культивованої.

Кому не можна їсти моркву?

Кому не можна їсти моркву Лікар-дієтолог Ольга Корабльова розповіла РИА Новости, що моркву небажано вживати при хворобах печінки: якщо орган нездоровий, то не може засвоїти каротин. Серед протипоказань до вживання моркви – виразкова хвороба шлунка або кишківника та ентерит (запалення стінок тонкої кишки).

Чому морква біла?

Білий колір цього сорту моркви обумовлений відсутністю фарбувальних пігментів.

Скільки можна їсти моркви в день?

Морква дуже корисна, якщо вживати її в міру Вітамін А є одним з основних поживних речовин для організму. Він може поліпшити зір, сприяти росту і розвитку і поліпшити імунну функцію. "Хоча морква дуже поживна і смачна, її не слід їсти в надлишку, досить з'їдати від 1 до 2 морквин в день", – радить медик.

Фіолетова морква – родич сучасної моркви – Bonduelle