10 незвичайних способів розвести майонез

Майонез – це основний інгредієнт багатьох страв. Він додається в салати, соуси та виконує важливу роль у кулінарії. Однак іноді не вистачає щільності чи навпаки, майонез надто густої консистенції. У таких випадках корисно знати, чим можна розвести майонез, щоб досягти бажаної текстури та смаку.

Розвести майонез можна різними продуктами, які не лише збережуть його смак, а й додадуть нових ноток. Один із варіантів – використовувати сметану. Вона додасть легку кислинку, надаючи майонезу ніжнішого смаку і м'якшої текстури. Також добре підходить кефір – він надасть майонезу легкість та свіжість.

Якщо необхідно розвести майонез, але при цьому зберегти його густину, то можна скористатися вершками. Вони додадуть м'якість та кремовість, не змінивши його консистенцію. Крім того, можна використовувати молоко, яке також збереже текстуру та додасть деяку ніжність.

Іноді хочеться розбавити майонез і надати йому незвичайного смаку. У цьому випадку підійдуть сметана зі спеціями або гірчиця. Вони додадуть нові аромати та зроблять майонез незабутнім.

Чим можна розвести майонез
Інгредієнт
1Мелений перець
2Гірчиця
3Оцет
4Лимонний сік
5Сік з отоварених яєць
6Газована вода
7Рослинна олія
8Сметана
9Кефір
10Соєвий соус

Як розбавити густий майонез?

Розглянемо й обернену проблему: що робити, якщо майонез вийшов надто густим. Його легко врятувати, розбавивши молоком, кефіром або кип'яченою водою кімнатної температури. Але вводити такі компоненти треба маленькими порціями, щоб соус не став надто рідким. Обов'язково після додавання рідини повторно збийте суміш.

Як зменшити жирність майонезу?

Мелєхіна зазначила: для того, щоб знизити калорійність майонезу, існує кілька простих правил. Так, наприклад, можна змішати продукт із грецьким йогуртом у пропорції 50 на 50, з нежирною сметаною або з лимонним соком.

Що дає густоту майонезу?

Густота майонезу залежить від того, скільки масла ви в ньому використовуватимете. Занадто густий майонез легко зробити рідкішим, розбавивши його простою водою кімнатної температури.

Що робити, якщо майонез вийшов занадто рідкий?

1:52Рекомендований кліп · 48 сек.