7 порад щодо роботи з кондитерським шпателем: від вибору до основних технік

Кондитерський шпатель – незамінний інструмент в руках будь-якого кондитера. Він дозволяє створювати неповторні та вишукані десерти, роблячи роботу легкою та зручною. Кондитерський шпатель має різні форми та матеріали, що дозволяє вибрати найбільш підходящий для кожної конкретної задачі.

Однією з основних функцій кондитерського шпателя є нанесення та вирівнювання крему або глазурі на торт. Завдяки плоскій формі та гнучкості шпатель забезпечує рівномірне покриття поверхні десерту без вм'ятин та слідів. Крім того, за допомогою шпателя можна створювати різні текстури, надаючи торту оригінального вигляду.

Кондитерський шпатель також стане в нагоді при формуванні макаронів, печива або приліплення декоративних елементів до торта. Завдяки своїй вузькій формі та гострому краю, він дозволяє акуратно маніпулювати маленькими предметами та розділити тісто на однакові порції. Завдяки цьому ваше кондитерське шедевр буде виглядати професійно та естетично.

Як працювати з кондитерським шпателем
ІнструментОпис
Кондитерський шпательКондитерський шпатель – це інструмент, який використовується для розподілу крему, глазурі чи ганашу на поверхні торта чи випічки. Він також може використовуватися для вирівнювання та згладжування поверхонь.
Види шпателівІснують різні види кондитерських шпателів. Бувають шпателі з плоскими чи зігнутими лезами, з вузькими чи широкими кінцями та різної довжини. Вибір конкретного виду шпателя залежить від завдання, яке потрібно виконати.
Як використовуватиЩоб використати кондитерський шпатель, візьміть невелику кількість крему, глазурі або ганаша на лезо шпателя.Потім нанесіть його на поверхню торта або випічки і рівномірно розподіліть, рухаючи шпатель вперед-назад і в сторони. При необхідності повторіть процес для досягнення бажаного результату.
Догляд за шпателемПісля використання шпатель необхідно ретельно вимити з використанням теплої води та м'якої губки чи щітки. Потім повністю просушіть його перед зберіганням.

Як правильно користуватися шпателем для торта?

Металевий кондитерський шпатель/скребок Як працює? Ви просто «ставте» шпатель паралельно до торта, одночасно прибираєте надлишки крему і вирівнюєте поверхню, обертаючи торт на поворотному столику. Достатньо 1-2 кола, щоб отримати рівну поверхню.

Для чого потрібна кондитерська праска?

Кондитерська праска для мастики призначена для обтягування та розрівнювання мастики, шоколадної глазурі та марципану. Поверхня прасування гладка і чудово розгладжує мастику на торті, робить покриття рівним, без розривів і заломів.

Який вибрати шпатель для вирівнювання торта?

Як вибрати шпатель для кондитера Якщо Ви робите торти регулярно, то краще придбати металевий. Він більш довговічний та міцний. Стійкий до дрібних пошкоджень та подряпин, тому прослужить досить довго. Якщо ж передбачається рідкісне використання цього інструменту, можна обійтися шпателем пластиковим.

Навіщо потрібен кухонний шпатель?

Насправді спатула – синонім кухонної лопатки, але через деякі особливості її виділяють як самостійний кулінарний інструмент. Спатула необхідна для: Змащування коржів та верхньої частини випічки кремом. Перемішування кондитерських сумішей: соусів, ганашей, кремів, джемів, гарячого шоколаду та ін..