Батат історія походження

Історія та поширення Батьківщиною батату є тропічні райони Центральної Америки, де він росте як багаторічна культура. У деяких країнах він дуже поширений і має більше значення, ніж картопля. Вирощують батат більше, ніж в 108 країнах світу на площі понад 18 млн. га, на такій же площі вирощується і картопля.

Звідки походить батат?

Бата́т або солодка картопля (Ipomoea batatas L.) Lam.) — багаторічна трав'яна рослина родини берізкових (Convolvulaceae). Походить з Центральної Америки.

Що краще вживати картоплю чи батат?

"Але якщо по-справжньому оцінити поживні речовини, які забезпечують обидва, солодка картопля забезпечить більше поживних речовин, ніж звичайна", – каже Манакер. Батат містить більше клітковини, вітаміну А, вітаміну B6 і кальцію в порівнянні з білою картоплею. Але біла картопля має більшу кількість калію та вітаміну С.

Чому батат солодкий?

Десертні сорти батату, на відміну від інших, мають підвищений вміст глюкози й бета-каротину, завдяки цьому вони солодкі на смак, а м'якоть яскраво жовтого або оранжевого кольору.

Батат — Вікіпедія
Масово вирощується в країнах зі спекотним кліматом, південній та східній Азії. Лідери з виробництва — Китай, Латинська Америка. В СРСР батат культивувався з 1933, переважно в республіках Середньої Азії, на чорноморському узбережжі Кавказу і на півдні України. …