Чи можна до аджика додавати аспірин?

Завдяки ацетилсаліцилової кислоти у банку з не вареною аджикою не з'явиться грибок. Скляну тару можна буде сміливо поставити навіть не в холодильник, а в шафку. Навіть за недотримання температурних умов приправа не зіпсується.

Навіщо потрібен аспірин в консервації? Для знищення бактерій і безпосередньо самої консервації – продукт довгий час не псується і зберігає свої смакові та якісні властивості. Чим, по суті, є аспірин? Це ацетилсаліцилова кислота, яка, як і будь-які інші органічні кислоти, створює кисле середовище.

Аромат та смак аджики залежать від пропорцій доданих до неї прянощів і спецій. Гостра приправа добре поєднується з базиліком, чабером, кропом, лавровим листом, майораном, коріандром, імеретинським шафраном та зірою. Також можна додати уцхо-сунелі (блакитний пажитник).