Чи можна з пастеризованого молока зробити олію

Як стерилізувати молоко?

Тривала стерилізація молока відбувається за температури 115 — 120 °С із витримуванням 15 — 20 хв, а короткочасна — 125 — 145 °С із витримуванням 2 — 10 с.

Що робити якщо молоко скисло?

Якщо у вас випадково скисло молоко, яке ви забули прибрати в холодильник, краще використайте його для приготування тіста на млинці, пиріжки чи оладки, адже воно може викликати діарею або болі в шлунку.

Як зробити пастеризоване молоко?

Бажано налити молоко в широку каструлю і на самому великому вогні, при постійному помішуванні, нагріти до температури 66-68*С , відразу ЗНЯТИ з плити і поставити в холодне місце або в миску з холодною водою. Після того як молоко охолоне до кімнатної температури, обов'язково поставте каструлю в холодильник!

Пастеризация молока для сыроделия
Пастеризация молока – это технология обеззараживания молока и продления срока его хранения, которая заключается в однократном нагревании жидкости на определенную температуру на определенное время.