Чи можна заморозити сік кульбаби

Сік з кульбаби готовий. Щоб зберегти сік з листя кульбаби на зиму, його також можна заморозити, або використовувати в якості консерванту спирт.

Що лікує сік кульбаби?

Кульбаба допомагає при захворюваннях на атеросклероз, захворюваннях печінки, каменях у нирках і жовчному міхурі та запальних захворюваннях нирок.

Як вживати сік кульбаби?

Листки рослини треба промити, ошпарити окропом, пропустити через м'ясорубку, вiдтиснути сік і розвести його навпiл iз водою. Вживати такий напій можна двiчi на день по двi столовi ложки за двадцять хвилин до вживання їжi. Такий сiк корисний при запальних процесах шлунка (якщо понижена кислотнiсть).

Як відіпрати кульбабу в домашніх умовах?

Відіпрати плями з кульбаби можна лимонним соком, якщо його видавити на пляму і залишити на 10 хвилин, а потім випрати господарським милом. Якщо пляма застаріле, процедуру можна повторити двічі.

Сік з кульбаби – як приготувати і зберегти на зиму
Злийте сік і гарненько відіжміть квіти. Кип’ятити цей сік не можна, і зберегти сік з квіток кульбаби на зиму можна лише шляхом заморожування в морозильній камері.