Чи потрібно замочувати родзинки для запіканки?

Замочувати родзинки не потрібно, просто промити. Сир протираємо через сито або добре збиваємо блендером. Він має придбати кремоподібну консистенцію. Якщо сир сухуватий, додайте пару ложок жирної сметани або вершків.

Замочити родзинки протягом 10-15 хв, щоб він трохи набух. За бажанням, замочувати можна в невеликій кількості бренді, потім промити його.

Замість родзинок або разом з ним у сирну запіканку можна, можливо додати та інші улюблені вами сухофрукти, наприклад, курагу, чорнослив, в'ялену вишню або журавлину.

Випікати потрібно на 180-200 градусах. І не можна діставати запіканку одразу, як вона приготувалася. Потрібно залишити її в духовці ще на 10 хвилин. Перепад температур призведе до того, що запіканка опаде.