Стиглі плоди айви багаті вітаміном С, який підвищує рівень імунітету та допомагає лікувати деякі запальні процеси в організмі. Він стимулює імунну систему збільшувати кількість лейкоцитів, які є першою лінією захисту організму від вірусів та бактерій.15 вер. 2022 р.
Кому не можна їсти айву?
Лікарі не рекомендують вживати айву, якщо у вас проблеми з кишківником, виразка шлунка, а пух, що покриває плоди може спровокувати кашель та пошкодити гортань. Запам'ятайте! Не варто вживати кісточки айви – вони містять шкідливі для людини речовини.
Коли можна їсти айву?
Айву можна знайти в продажу з вересня по грудень. Вибирайте великі тверді плоди жовтого або зеленкуватого кольору.
Для чого айва?
Айва здатна очистити кишківник від токсинів завдяки вмісту пектинів. Плюс, вона низькокалорійна і має попит серед дієтологів. Вживання айви сприяє кращій мозковій активності і підвищує настрій. Вагітним також корисно пити чай зі шматочками фрукта. Кеш
Айва – користь і шкода для здоров’я, де росте, смак і як …
Айва містить безліч корисних речовин. В її складі є глюкоза, фруктоза, яблучна і лимонна кислота, пектини, солі заліза, калію, фосфору і кальцію. Крім того, плоди цієї рослини багаті вітамінами А, В, С, Е і РР. Народна медицина здавна …