Плоди суниці збуджують апетит, поліпшують травлення, виявляють легку сечогінну, потогінну й жовчогінну дію. Мають також бактерицидні та протизапальні властивості. Корисно вживати ягоди суниці, особливо свіжі, при діабеті та захворюваннях щитоподібної залози.
Що можна зробити з суницями?
Що можна приготувати з суниці?
- Суничне варення 1,5 кг ягід засипати такою ж кількістю цукру, додати 2 г лимонної кислоти. …
- Cуниця із цукром на зиму …
- Суниця в білковій піні …
- Компот із суницею на зиму …
- Желе з суниці …
- Чай з листя суниці
Що лікує суничник?
Вживають чай в період авітамінозів, у разі застуди, при хворобах шлунково-кишкового тракту, захворюваннях печінки і нирок. “Суничний чай” покращує роботу серця і зменшує набряки, що з'являються внаслідок порушення роботи серцево-судинної системи. Чай також рекомендується при порушенні кровотворних функцій організму. Кеш
Що лікує лісова суниця?
Їх використовують як потогінний і сечогінний засіб, при хворобах печінки, нирок, недокрів'ї та білокрів'ї, туберкульозі легень, безсонні; листки також при гіпертонії, для поліпшення роботи серця та обміну речовин. Корені суниці застосовують від ревматизму і як слабкий сечогінний засіб.
Чим корисна суниця і чому її варто включити в раціон