Чому пожовкла чорна смородина

Чому смородина жовтіє?

Дефіцит поживних речовин, таких як азот, залізо або магній спричиняє жовтіння. Потрібно вносити добрива, які смородина добре споживає.

Кому не можна їсти смородину?

Ягоди чорної смородини протипоказані в разі алергії та індивідуальної непереносимості. Смородину не можна застосовувати при гепатиті, гастритах і виразках шлунка з підвищеною кислотністю шлункового соку, при тромбофлебіті та підвищеному згортанні крові.

Чому сохне смородина?

Однією з причин засихання кущів може бути те, що смородині не вистачає вологи. Її треба поливати хоча б 1 раз на 10 днів. Під кожен кущ вносьте 3-4 відра води. Щоб зберегти вологу, треба замульчувати навколо кущів.

Смородина чорна — Вікіпедія
Смородина чорна отримала назву від свого запашного листя, яке часто використовують як приправу при солінні огірків та помідорів. У листі і, особливо, у листкових бруньках смородини наявний ряд запашних та лікувальних речовин, які можуть використовуватись згідно з їхніми властивостями.…