Чому смородина жовтіє?
Дефіцит поживних речовин, таких як азот, залізо або магній спричиняє жовтіння. Потрібно вносити добрива, які смородина добре споживає.
Кому не можна їсти смородину?
Ягоди чорної смородини протипоказані в разі алергії та індивідуальної непереносимості. Смородину не можна застосовувати при гепатиті, гастритах і виразках шлунка з підвищеною кислотністю шлункового соку, при тромбофлебіті та підвищеному згортанні крові.
Чому сохне смородина?
Однією з причин засихання кущів може бути те, що смородині не вистачає вологи. Її треба поливати хоча б 1 раз на 10 днів. Під кожен кущ вносьте 3-4 відра води. Щоб зберегти вологу, треба замульчувати навколо кущів.
Смородина чорна — Вікіпедія
Смородина чорна отримала назву від свого запашного листя, яке часто використовують як приправу при солінні огірків та помідорів. У листі і, особливо, у листкових бруньках смородини наявний ряд запашних та лікувальних речовин, які можуть використовуватись згідно з їхніми властивостями.…