Чому здувається тушонка?
В такому випадку на них залишаються частки пилу, бруду і природно, як наслідок мікроби. Частою причиною є недотримання температурного і тимчасового режиму готування. Якщо в рецепті зазначено час приготування 20-25 хвилин, а банки були прогріті 10-15 хвилин.
Чому лопають банки при консервації?
Часто консервація вибухає через недостатньо якісну обробку банки й кришки. Важливо розуміти, що саме стерилізація вбиває бактерії, які псують заготовки. Просто вимити тару для закрутки буде недостатньо. Також важливо, щоб банки були без тріщин, адже через них у заготовку може потрапляти повітря й псувати продукт.
Чому зриває кришки в автоклаві?
Наявність високих надлишкових тисків у банках місткістю понад 500 см3може спричинити деформування кришок і денець або порушення герметичності банок. Водночас стерилізація парою створює рівномірніше температурне поле в середині автоклава.
Чому здуваються банки і що з цим робити – Главред
Чому здувається консервація? Бактеріальна активність : Здуття консервованих продуктів може бути викликане активністю бактерій всередині банки.