Яку частину свинини краще брати на плов?
Плов передбачає гасіння м'яса, а значить, для цієї страви слід вибирати те м'ясо, в якому найбільше міститься «желюючий» речовини. Наприклад, чудово підійде лопатка або ж грудинка, передня або задня нога, плече або навіть рулька, корейка – на крайній випадок.
Який краще взяти рис для плову?
Для домашнього плову підійдуть сорти рису басматі і жасмин. Також допустимо використовувати довгозерний рис. Новачкам в приготуванні плову рекомендується взяти пропарений рис – він краще зберігає форму і його можна повторно розігрівати.
Як варити плов щоб він був розсипчастий?
Спосіб приготування:
- М'ясо нарізати на шматочки. …
- Додати нарізану цибулю і моркву, протушкувати 10 хвилин.
- Додати сіль і гарячу воду.
- Тушкувати 50 хвилин. …
- Рис ретельно промити у воді, викласти по верху, розрівняти, не торкаючись м'яса. …
- Вода має покривати на 2 см вище, в цьому секрет смачного і розсипчастого плову.
Як приготувати правильний плов — Рецепти — tsn.ua
Значить, ви майже вмієте готувати плов. Узбецький плов умовно поділимо на три варіанти: темний ферганський, середній …