Озимий часник зберігають за температури від 0 до -1 градуса. Вологість повинна сягати 70%. Так часник буде зберігатися значно довше. Ярий часник зимує за температури +20 градусів і вологості менше 70%.
Де краще зберігати часник?
Не складайте багато часнику в один мішок, краще використати більше менших за розміром. Так він буде краще провітрюватися. Такі мішечки потрібно зберігати у сухих темних приміщеннях з температурою не більше 15-18 градусів. Термін такого зберігання – приблизно 2-3 місяці.
Що робити з часником після викопування?
Після викопування часнику, його потрібно правильно просушити. Найкраще робити це на свіжому повітрі. Розклади часник на тканині або на столі на сонці. Витримай 5-8 годин.
Як зберігати часник на зиму в банках?
Якщо зберігати часник у квартирі, його потрібно добре помити, просушити, а потім перекласти в скляні банки. Щільно закрити кришками та поставити в сухе темне місце. Можна пересипати зубки сіллю для поглинання вологи.
Як зберігати часник правильно? 30 перевірених способів
Існує кілька ефективних варіантів – вибирайте, який вам до душі: 1. сплетень кісками; 2. у солі; 3. у борошні; 4. у тирсі; 5. у цибулевому лушпинні; 6. у золі; 7. у харчовій плівці; 8. у парафіні; 9. у банці; 10. у тканинних мішечках. Існує традиційний варіант зберігання свіжого часнику, коли …