Як правильно пити глід?
Приймати краплі глоду усередину до їжі. Дорослим рекомендується приймати по 20 крап. настойка глоду від тиску, дітям з 12 років – з розрахунку 1 крапля настойка глоду на 1 рік життя 3 рази на добу до досягнення стабільного лікувального ефекту (нормалізація артеріального тиску, зменшення серцебиття).
Що лікує глід?
Поліпшення кровообігу, регуляція скорочення серцевого м'яза, очищення судин – це те, чим корисні плоди глоду. Плоди глоду допомагають при аритмії і тахікардії. Вони корисні як профілактичний засіб для попередження інсульту та інфаркту міокарда. Плоди глоду також рекомендовані до вживання гіпертонікам від тиску.
Як правильно сушити глід?
Якщо погода не сонячна – можете сушити глід в духовці. Це треба робити в кілька етапів, при температурі лишень 30 градусів за Цельсієм ще 4-6 годин. Стежте за вологістю 3-5 діб. Коли глід повністю висохне – покладіть його в скляну банку або іншу тару зі скла. Кеш
Глід: заготівля на зиму і способи приготування
Сушка ягід є самим традиційним видом заготовки глоду на зиму. І це цілком виправдано, адже використовувати сушені ягоди можна де завгодно.