Що можна приготувати з горобини?
Страви та напої, які можна приготувати з горобини
- Гірка настоянка з горобини на коньяку
- Консервовані томати з червоною горобиною
- Швидке варення з горобини
- Квас з горобини
- Желе з червоної горобини
- Горобинова солодка наливка
- Пастила з горобини із яблуками
- Горобиновий чай
Що лікує горобина?
Настій, відвар, сік плодів вживають при розладах травлення, гепатиті, гепатохолециститі, при каменях у нирках і сечовому міхурі, при атонії товстої й тонкої кишок, при дизентерії, геморої, маткових кровотечах. Свіжі плоди горобини корисно вживати при атеросклерозі, гіпертонії та нирковокам'яній хворобі.
Що символізує горобина?
Горобина часто згадується як «Дерево відьм» і «Дерево життя». Це — символ зустрічі вогню і чарів. Назва «горобина» фактично походить від норвезького слова «рува», що означає амулет або талісман.
Горобина – користь та шкода ягоди, склад та протипоказання.
У природі можна зустріти дику горобину та культурну. Всі відомі сорти культурної горобини походять від двох різновидів: моравської та невежінської. Назви пов’язані з місцем їхнього первісного проживання. Так, моравська була виявлена в одній чеській області – Моравії, а невеженська – …