Горобина лікерна, що можна приготувати

Що можна приготувати з горобини?

Страви та напої, які можна приготувати з горобини

  • Гірка настоянка з горобини на коньяку
  • Консервовані томати з червоною горобиною
  • Швидке варення з горобини
  • Квас з горобини
  • Желе з червоної горобини
  • Горобинова солодка наливка
  • Пастила з горобини із яблуками
  • Горобиновий чай

Що лікує горобина?

Настій, відвар, сік плодів вживають при розладах травлення, гепатиті, гепатохолециститі, при каменях у нирках і сечовому міхурі, при атонії товстої й тонкої кишок, при дизентерії, геморої, маткових кровотечах. Свіжі плоди горобини корисно вживати при атеросклерозі, гіпертонії та нирковокам'яній хворобі.

Що символізує горобина?

Горобина часто згадується як «Дерево відьм» і «Дерево життя». Це — символ зустрічі вогню і чарів. Назва «горобина» фактично походить від норвезького слова «рува», що означає амулет або талісман.

Горобина – користь та шкода ягоди, склад та протипоказання.
У природі можна зустріти дику горобину та культурну. Всі відомі сорти культурної горобини походять від двох різновидів: моравської та невежінської. Назви пов’язані з місцем їхнього первісного проживання. Так, моравська була виявлена ​​в одній чеській області – Моравії, а невеженська – …