Гриби без оцту

Як законсервувати гриби на зиму як натуральні – без оцту. Налити в приготовлену каструлю води, дати закипіти, насипати сіль і дрібку лимонної кислоти, закинути туди оброблені гриби і проварити, поки не зменшаться в обсязі. Обов'язково прибирати утворювану піну шумівкою. Як тільки гриби «потонуть», вимкнути газ.

Скільки часу потрібно стерилізувати гриби?

Розкладаємо гриби в стерилізовані банки, заливаємо маринад, при бажанні рівномірно розкладаємо спеції у банки. Накриваємо банки кришками і стерилізуємо гриби 25 хвилин на водяній бані. Кеш

Скільки стерилізувати білі гриби?

Залийте водою приблизно такої ж температури, як і банки, щоб скло не тріснуло. Вода має доходити лише до «плічок банки». Стерилізуйте 15 хвилин на маленькому вогні, потім виймайте банку з води та закочуйте кришку.

Що робити щоб гриби не чорніли?

Щоб очищені гриби не почорніли, покладіть їх у воду з лимонною кислотою або оцтом.

Як приготувати солоні гриби без оцту на зиму – простий …
Дивним смаком володіють мариновані білі гриби без оцту в домашніх умовах. Я одного разу спробувала і в гостях і тут же взяла рецепт у господині.