Зміст:
Гречка – одна з найпопулярніших круп у нашій країні. Але звідки з'явився цей зерновий культурний рослина?
Говорять, що гречка з'явилася на території сучасної Азії близько 4-5 тисяч років тому. Вона входить у сімейство гречаних, яке включає велику кількість родинних видів. У своїй батьківщині гречка вже давно вирощується та використовується у їжу.
Історія виведення гречки у Росії також має свої особливості. За даними дослідників, гречку привезли до нашої країни ще у IX-X століттях. Вважається, що її було завезено зі Східної Європи татаро-монгольськими народами.
У середні віки гречку активно почали вирощувати в Російській державі. Завдяки своїй стійкості до холоду та невибагливості до ґрунтів, гречка швидко стала однією з основних культур. Вона стала незамінним злаком у раціоні росіян, тим більше періоди голодувань і хвороб.
Дата | Подія |
---|---|
2000 р. до н. | Традиційне зерно у стародавній Індії та Китаї |
7-8 ст. н.е. | Гречка проникла до Римської імперії |
15-16 ст. | Гречка стала популярною культурною рослиною в Росії |
19 століття | Період активного розвитку гречаного господарства у Росії |
20 століття | Розповсюдження гречки в інших країнах світу |
Сьогодні | Гречка є одним із найпопулярніших продуктів у світі |
Улюблена українцями гречка прийшла до нас із Візантії, але батьківщина її — китайські провінції Юньнань та Сичуань.. Вона не відноситься до злакових рослин, а її крупа – матові тригранні "горішки" – це плоди цвітіння. 25 жовт. 2022 р.
Яка країна вигадала гречку?
південний Китай Батьківщиною гречки є південний Китай, А саме гірські області провінції Юньнань біля підніжжя Гімалаїв.Гречка введена в культуру понад 5 тисяч років тому, причому одомашнення відбувалося у високогірніших районах, ніж у випадку з іншими зерновими культурами.
Хто перший почав їсти гречку?
Обробляти цю культуру почали в Китаї понад 5 тисяч років тому, а зовсім не в Греції, як багато хто вважає. Назвали її так тому, що до Росії гречку завезли греки з Візантії. Хоча є й інша версія: гречку калили, гріли – і виходила грета крупа.
Звідки з'явилася гречана крупа?
Історія гречки За різними даними, у дикому вигляді вона почала рости або на території Південного Китаю, або в Тибеті. Відомо одне: окультурили її саме у Китаї, близько 5 тисяч років тому, а у XV столітті до н. е. разом із напівкочовими племенами вона «переїхала» до сусідніх Кореї та Японії і поширилася далі.
Чому не їдять гречку у Європі?
А ось у Європі та США гречану кашу не їдять. Пояснення, як не дивно, криється саме в невибагливості рослини: гречку в цих країнах вирощують як корм для худоби. Люди не хочуть її їсти, вважаючи гречану кашу стравою, недостойною людського столу.