Броколі (Brassica oleracea var. italica) — однорічна овочева рослина родини капустяних, підвид цвітної капусти. Броколі ще називають спаржевою капустою. Батьківщина броколі — Мала Азія і Східне Середземномор'я.
Як смачно приготувати капусту брокколі?
Скільки варити броколі
- Закип'ятіть 1,5 л води, додавши 1 ст. л. солі.
- Помістіть суцвіття в окріп.
- Варити треба не більше 12 хвилин.
- Готову капусту діставайте з води шумівкою.
Що робити з капустою броколі?
Броколі можна вживати в сирому вигляді, варити, запікати, готувати на грилі, робити крем-суп, просто додавати в м'ясний або овочевий суп, а також робити начинку для пирогів, кіша й додавати в салати. У приготуванні страв можна використовувати свіжий продукт або заморожений.
Як виглядає капуста броколі?
Зовні капуста броколі – та сама цвітна капуста, тільки суцвіття у неї не кремові, а зелені. У перший рік зростання стебло броколі досягає 60-90 см висоти, і на його вершині утворюються численні сукулентні квітконоси, які вінчають щільні групи зелених бутонів, зібраних у пухку головку невеличкого розміру.
Броколі — Вікіпедія