На склянку гречки беремо 2 склянки окропу, столову ложку манки, трохи солі, вершкове масло за смаком. Гречаний проділ засипаємо в каструлю для варіння, заливаємо холодною водою, перемішуємо, зливаємо рідину. Так повторюємо декілька разів, поки рідина не буде залишатися прозорою.5 лист. 2018 р.
Що таке гречаний проділ?
🌱 ⠀ Гречаний проділ, інакше званий січкою — це ядро гречки, роздроблене на частини.
Скільки варити гречану січку?
На один стакан гречки буде потрібно 2 склянки води, а для січки досить буде і півтори склянки. Використовуйте посуд з товстими стінками. При приготуванні гречаної каші сіль слід додавати в самому початку приготування. Коли каша закипить, варити її необхідно на мінімальному вогні 20-25 хвилин.
Як варити гречку пропорції?
Якщо ви не знаєте, як варити гречку, пропорції повинні бути такі: 1 склянка гречки на 2 склянки рідини. Але якщо вам більше до вподоби в'язка каша, можна взяти 2,5-3 склянки води. Щоб гречка вийшла смачною, не забудьте додати сіль. На 1 склянку крупи вам знадобиться близько ½ чайної ложки.
Гречана каша: ТОП-10 найбільших рецептів
Інгредієнти 1. Крупа гречана — 200 г 2. Броколі — 300 г 3. Морква — 200 г 4. Грудинка — 70 г 5. Часник — 4 зуб. 6. Масло рослинне — 2 ст. л. 7. Сіль — за смаком 8. Перець чорний — за смаком 9. Зелень — за бажанням Приготування: Промийте і зваріть гречку. Свіжу броколі розібрати на …