Хрін харчова цінність

Поживна (харчова) цінність на 100 г (g) продукту: білки – 1,6 g (г), жири – 0,0 g (г), вуглеводи – 19,3 g (г). Енергетична цінність (калорійність) на 100 g (г) продукту – 430,1 kJ (кДж) / 102,9 kcal (ккал).

Що таке Харчова поживна цінність?

Харчова цінність (поживність) — це вміст у продукті вуглеводів, жирів і білків з розрахунку на 100 грамів продукту, тобто це якісний склад їжі.

Що таке енергетична цінність їжі і чим вона визначається?

Калорі́йність ї́жі або енергети́чна ці́нність харчови́х проду́ктів — кількість енергії, яка утворюється при окисненні жирів, білків, вуглеводів, що міститься у продуктах харчування і витрачається на фізіологічні функції організму.

Як рахувати калорії?

Щоб визначити кількість калорій в придбаній у магазині їжі, прочитайте етикетку. Так вказано енергетичну цінність на 100 г продукту. Після цього зважте шматок їжі, який плануєте з'їсти. Отриману величину помножте на кількість калорій на 100 г і розділіть на 100.

Хрін звичайний — Вікіпедія
Хрін звича́йний (Armoracia rusticana P.G. Gaertn., B. Mey. & Scherb) — багаторічна трав’яна рослина висотою 40-150 см з родини капустяних, коріння якої вживають як приправу до їжі, у консервуванні та в домашньому лікуванні. Поширена по всій території України.