Кизил як сушити

Як сушити кизил Якщо не бажаєте морочитися з кісточками, кизил можна засушити. У теплу суху погоду найпростіше сушити кизил на вулиці, розклавши ягоди в один шар і накривши марлею від ос та мух. Ягоди потрібно періодично перевертати, щоб вони висохли рівномірно. Через 3-5 днів сушений кизил готовий.14 лип. 2023 р.

Як сушити кизил в домашніх умовах?

Як сушити кизил у духовці Кизил добре помийте та відкиньте на дуршляк, щоб стекла зайва рідина. Розкладіть кизил в один шар на деко. Сушіть в духовці при температурі 50-60°С протягом 3-4 годин, періодично помішуючи. А далі підніміть температуру до 70-75°С і висушіть до кінця.

Кому не можна їсти кизил?

Проте не можна вживати багато кизилу тим, хто має підвищену кислотність шлункового соку, та тим, хто страждає на безсоння. Бо, як ми вже знаємо, у ягід кизилу яскраво виражена тонізуюча дія, тож можна і не заснути.

Як закрити кизил на зиму?

Способ приготовления:

  1. Кизил вымойте, положите в кастрюлю.
  2. Всыпьте туда же сахар и влейте воду. Поставьте на большой огонь.
  3. Когда варенье закипит, огонь убавьте, чтобы масса только слегка бурлила.
  4. Варите 5 минут, постоянно снимая пену.
  5. Разлейте по стерильным банкам и закатайте.
  6. Укутайте теплым одеялом до остывания.

Як заготовити кизил на зиму та зберегти вітаміни – Vse Roste