Коли можна маринувати огірки на зиму

Коли краще закривати огірки?

У серпні — активний період огірків, і хоч дозрівати овоч починає ще у липні, найкращий період для його консервації саме у серпні.

Скільки маринувати огірки?

На 1 літр води додати цукор 8 чайних ложок, 4 чайні ложки солі та 6 столових ложок оцту 9-процентного. Кип'ятити 3 хвилини й залити гарячим маринадом банки. Покласти банки стерилізуватися в киплячу воду на 8 хвилин. Після сплину вказаного часу закрутити банку й перевернути приблизно на 2 години, не укутуючи. Кеш

Коли можна їсти консервовані огірки?

Які мариновані огірки не можна вживати Мариновані огірки, стерилізовані у банках, можна вживати протягом 3-4 років – за умови, що їх зовнішній вигляд не змінився.

Мариновані огірки на зиму – 4 хрустких рецепта
Хрусткі огірки на зиму зі стерилізацією. Огірки мариновані без стерилізації. Огірки з насінням гірчиці. Хрусткі огірки з ароматним маринадом.