Коли заготовляють калину?
Як і коли заготовити калину на зиму Оптимальний час для збору ягід – після перших приморозків. Якщо зірвали до того, покладіть калину у морозильну камеру, буде ефект приморожування ягоди, а потім переробляйте. Варто відзначити, що ягоди калини зберігають корисні властивості і в сушеному вигляді.
Як правильно зберігати калину?
Зберігати калину можна у холодильнику під герметичною кришкою. У відділенні, призначеному для овочів та фруктів, ягоди можуть пролежати 3-4 місяці. Якщо ж ви націлені зберегти плоди набагато довше, їх доведеться заморозити. Для цього ягоди миють і перебирають, після чого дають їм обсохнути.
Коли дозріває калина?
Калина звичайна росте в підліску мішаних і листяних лісів, по берегах рік і водойм. Найкраще росте на понижених, добре зволожених місцях. Рослина зимостійка, тіньовитривала, але вимоглива до вологи. Квітне у травні — червні, плоди достигають у вересні.
Коли збирати калину, терміни, як зберігати