Компот із абрикосів на зиму без стерилізації

Налийте чисту воду у велику каструлю і доведіть до кипіння. А поки вода закипає, наповніть кожну банку абрикосами приблизно на ⅓. Киплячою водою залийте банки з абрикосами до самого краю та прикрийте кришками. Залиште банки на 10-15 хвилин.26 лип. 2021 р.

Скільки потрібно стерилізувати абрикоси?

Залити сиропом абрикоси. Потім на дно каструлі з водою помістити тканинну серветку або рушник, покласти банки з кришками й стерилізувати 10 хвилин. Закатати банки.

Як приготувати компот з абрикосів?

Покласти яблука в каструлю, залити 2 л води, додати цукор і довести до кипіння. Варити 10 хвилин, потім покласти абрикоси і варити ще п'ять хвилин. Зняти каструлю з вогню і додати лимонний сік. Накрити каструлю кришкою і залишити, поки компот повністю не охолоне.

Скільки варити абрикоси на зиму?

Промити і перебрати абрикоси, розділити на половинки і видалити кісточки. Перекласти абрикоси в глибоку каструлю, додати лимонний сік, коньяк і склянку цукру. Залишити абрикоси в каструлі на ніч, щоб вони пустили сік. Каструлю поставити на невеликий вогонь і варити 10-15 хвилин після закипання.

Компот з абрикосів на зиму без стерилізації – рецепти, як смач…