Консервація із червоної смородини

Що можна зробити з червоної смородини на зиму?

Варення з червоної смородини (червоних порічок) – це корисні, вітамінні й солодкі ласощі, які можна без особливих зусиль досить швидко заготовити на зиму. Таке варення або джем буде чудовим доповненням до чаювання. Також його часто використовують для прикрашання тортів, тістечок і десертів.

Що можна з червоної смородини приготувати?

У кулінарії червону смородину використовують для приготування варення, джемів, компотів, в основному її заготовляють на зиму. Крім того, ягоди червоної смородини відмінно підходять для приготування різної випічки і соусів. З червоної смородини виходить надзвичайно смачне желе.

Як зробити густе варення з смородини?

Рецепт приготування густого варення зі смородини:

  1. Викладіть ягоди в каструлю, засипте цукром і перемішайте.
  2. Поставте на слабкий вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння. Потім варите на середньому вогні, продовжуючи помішувати, ще 5 хвилин.
  3. У процесі приготування знімайте з варення пінку.
  4. Смачного!

Консервація зі смородини на зиму – желе, наливки і …
УНІАН розповість, як смачно закрити на зиму желе, компот і наливку зі смородини. Консервація зі смородини на зиму – це не …