Препарати з фенхелем мають м'яку сечогінну та відхаркуючу дії, сприяють травленню та знімають спазми. Споживання кореню фенхелю рекомендується при метеоризмі та проблемах у роботі травного тракту, а насіння – при здутті, застуді та кашлі. У боротьбі за красу фенхель також є незамінним.21 жовт. 2020 р.
Як правильно використовувати фенхель?
У кулінарії використовують корінь, плоди (насіння) і зелень фенхеля, яка має приємний освіжаючий смак. Корінь фенхеля їдять в сирому, смаженому, тушкованому і вареному вигляді, додають в салати, подають як гарнір з маслом і приправами, а також використовують для випікання хліба. Кеш
Коли пити фенхель?
Настої та відвари освіжають ротову порожнину. Фенхель застосовують при метеоризмі (здутті живота) та колітах, також він допомагає боротися з закрепами. Жінкам корисно пити настій, бо він стимулює вироблення естрогенів, полегшує стани під час передменструального та клімактеричного синдромів.
Як смажити фенхель?
- Помити і зачистити верхні тверді прожилки перших листків фенхелю, зрізавши їх ножем. …
- Фенхель розрізати навпіл, а тоді нарізати скибочками приблизно 0.5 см завтовшки.
- Нагріти олію у великій сковорідці і обсмажити скибки фенхелю з обох сторін до м'якості і злегка золотистого кольору.
Властивості фенхелю та показання до застосування трави